Over mijzelf

 

Aangenaam! Mijn naam is Kristine Slenters- Lenselink. Ik ben deze praktijk in het gezellige Den Bosch begonnen en heb al enige jaren ervaring als therapeut. Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd en vele behandelmethoden beoefend, alle op het paramedische natuurgeneeskundige vlak. Ik ben onder andere opgeleid in de medische basiskennis, Shiatsu-therapie, voetreflexmassage, Healing Arts, bio-resonantie en ik leerde het uitvoeren van diverse energetische behandelingen, onder andere door middel van het werken met Tachyon energie.

In 2006 ben ik begonnen als therapeut. Door de jaren heen heb ik zo’n 1200 cliënten mogen behandelen en dit met goede resultaten en veel plezier! Het is fijn om te kunnen helpen iemands gezondheid op peil te brengen. Om mensen te kunnen laten ervaren hoe goed het zelf-herstellend vermogen van ons lichaam werkt en hoe perfect ons lichaam en onze geest samenwerken. Om iemand met een lach op het gezicht weer naar huis te zien gaan!

Momenteel werk ik in mijn praktijk vooral met licht, kleuren en energie. Dit is helemaal mijn ding! Het mooie van deze behandelmethode is dat al mijn kennis en vaardigheden hierin worden samengevoegd. Alles wat ik handmatig heb leren aanpakken wordt nu door licht, kleuren energie bereikt. En veel sneller dan mijn handen dit kunnen!

Mijn liefde voor kleuren gaat verder door in de vorm van schilderen. Ik schilder zelf en help ook anderen met het uiten van hun creativiteit. Ik creëer graag iets vanuit het niets. Het liefst intuïtief. Deze intuïtie gebruik ik ook bij het automatisch schrijven. Ik maak contact met bijvoorbeeld een overledene of een gids. Vaak worden er mooie en duidelijke boodschappen doorgegeven. Ik doe dit al een jaar of vijftien en wil dit graag aan blijven bieden.

 

Opleidingen:

Schoonheidsspecialiste, Pedicure (voetverzorging), Visagiste (make-up)

Medische basiskennis (HBO): Anatomie            hoe het lichaam is opgebouwd

                                               Fysiologie           hoe het lichaam functioneert

                                               Pathologie          de ziekteleer

Shiatsu:

Dit is een Japanse vingerdruk massage gebaseerd op de meridianen (energiebanen) in het lichaam. Iedere meridiaan voorziet een bepaald lichaamsgebied, orgaan, klier en systeem van energie. Wanneer de energiestroom stagneert of er is een teveel aan energie dan heeft dat zijn uitwerking in het lichaam in de vorm van onbalans en ziekte. Door op bepaalde punten in deze energiebanen te drukken, komt de energiestroom beter op gang waardoor het lichaam in zijn geheel weer beter gaat functioneren. Het is vergelijkbaar met acupunctuur, alleen zonder naalden.

Reflexzonetherapie:

Deze behandeling is vergelijkbaar met Shiatsu. In het lichaam bevinden zich allerlei reflexpunten die in verbinding staan met bepaalde organen, klieren en systemen. Door druk te geven op deze punten gaat de energie beter stromen en verbetert de gezondheid. Met name worden hierbij de voeten, handen en oren behandeld.

Segmentale massage:

Hierbij wordt allereerst gekeken naar de gehele huid, naar ieder vlekje, bobbeltje, kuiltje en zo voorts. Dit betekent dat bepaalde zenuwen zijn aangedaan, want in de huid bevinden zich de uiteinden van de zenuwen. Rekening houdend met hoe het zenuwsysteem in elkaar zit, worden er massages gegeven met een aantal “verrassingselementen”, zodat de aangedane zenuwen een tegenovergestelde prikkel ontvangen en daardoor juist weer normaal gaan functioneren.

Healing Arts:

Dit is een mooie, intuïtieve manier om aan bepaalde vraagstukken te werken. Ook wanneer er geen antwoorden gevonden kunnen worden vanuit het huidige leven. Men kan via het onderbewustzijn contact maken met een innerlijk kindsdeel van onszelf, onze gidsen enzovoort. 

 

 

Kristine Suzan Art

Naast het therapeut zijn mag ik heel graag schilderen. Mijn werken hebben zowel een visueel alsook een energetisch effect. Lees meer hierover op mijn art-pagina op deze website. Mijn werken zijn tevens te koop.