Iedereen is nodig!

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 16:50

Velen van ons vragen zich af in wat voor wereld we beland zijn. We kunnen ons haast niet voorstellen dat er werkelijk gebeurt wat er gebeurt. Wanneer je jezelf minder bewust bent van wie wij als mens zijn en wat er zich in de wereld achter de coulissen afspeelt, dan is je wereld momenteel heel klein en zeer verwarrend. Erger nog, dan mis je het uitzicht op betere tijden! Wat heeft het leven dan nog voor zin? Op dit moment is dit het beeld wat velen onder ons hebben. Mensen worden depressief en zelfs suïcidaal…

Foto: Truthseeker08 via Pixabay

Kritische massa

Het werkelijke fundament van ons menszijn wordt al eeuwen lang ontkracht. We worden op alle mogelijke manieren afgeleid en gehinderd. Door ons voortdurend te zeggen hoe slecht en klein we zijn, zijn we dit gaan geloven. Maar niets is minder waar! We zijn verre van slecht of klein! Het merendeel van de mensen heeft het hart op de juiste plaats en een ieder van ons heeft alle mogelijkheden in zich om iets heel moois van het leven te maken. We moeten het alleen zelf inzien. Zelf onze ogen openen en zelf na gaan denken.

We leven in een virtuele wereld, die voor ons opgezet is om ons klein te houden en ver van onze werkelijke staat van mens zijn. Maar dit wil allerminst zeggen dat er geen andere manieren van samenleven mogelijk zijn! Juist omdat we ons nu in de waanzin ten top bevinden, kan het zomaar zijn dat er nu toch meer mensen bewust worden. Genoeg om een kritische massa te doen ontstaan die ervoor kan zorgen dat ook het algemeen bewustzijn omkantelt. Vanaf dat punt kan het snel gaan. Dus in die zin is iedereen nodig om zo snel mogelijk het kantelpunt te bereiken!

Gebruik je talent

Daarnaast zijn we hier met een reden geboren. Het lijkt vaak nutteloos, alsof we allemaal gedoemd zijn eenzelfde pad te lopen. Maar ieder mens heeft unieke talenten en vaardigheden in zich. Die o zo nodig zijn om samen een betere wereld te creëren. Met andere woorden: de hele wereld wacht tot jij jouw talenten gaat laten zien! Wanneer je in staat bent de wereld van een afstand te bezien of vanuit een helicopterview, wordt alles meer duidelijk en worden we onszelf ook meer bewust van de toevoeging die ons persoonlijke leven biedt aan de mensheid.

We hebben het zelf in de hand. Laten we ons leiden of nemen we eindelijk zelf de verantwoordelijkheid voor ons leven en de wereld om ons heen. Laten we ons beperken of halen we alles uit het leven wat het ons te bieden heeft. Dit zijn de keuzes waar we voor staan. Blijven we elkaar veroordelen of zien we in dat we allemaal één zijn en juist samen meer kunnen bereiken. Blijven we geloven in deze uitzichtloze, virtuele wereld of zien we eindelijk in dat, alleen wij mensen tezamen, de wereld daadwerkelijk kunnen veranderen!

 

Dit artikel is tevens te lezen bij LNN: lnnmedia.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.