Het proces van bewust worden

Gepubliceerd op 8 februari 2021 om 15:31

“Wanneer je jezelf spiritueel wilt ontwikkelen is er één ding nodig: je zult al het bestaande in je hoofd dienen te vernietigen om iets nieuws geboren te kunnen laten worden…”

Dit is een zeer ware uitspraak! Want je staat pas open voor veranderingen wanneer je bereid bent het oude los te laten. Helemaal! Dat vergt nogal wat van je. Want al hetgeen wat je tot nu toe geleerd hebt en hetgeen waar je jouw wereld op gebouwd hebt, dient geen doel meer! Datgene wat in het algemeen als waarheid gezien wordt, is misschien toch anders dan je tot dusver dacht! Je komt tot nieuwe inzichten en daarmee tot een nieuwe manier van denken. Je kijkt  anders tegen het leven aan en dus ga je het ook anders inrichten.

Waar misschien heel veel mensen tegen aan lopen, is het feit dat je op een gegeven moment eenvoudigweg minder goed kunt communiceren met een aantal van de mensen waar je gewend was mee om te gaan. Of dit nu kennissen zijn of zelfs familie en goede vrienden! Je merkt dat je minder raakvlakken hebt met elkaar, gewoon minder onderwerpen om over te praten. En datgene waar je dan nog wel met elkaar over praat, heeft steeds minder je aandacht en interesse. Oude relaties verwateren en nieuwe relaties bloeien op!

Foto: Myriams foto's via Pixabay

Het is natuurlijk wel logisch, want jouw manier van denken, voelen en jouw manier van kijken naar de wereld en de maatschappij waarin we leven, verandert. Met de dag zou ik haast zeggen. Want van het ene inzicht rol je in het andere! Het bewustzijnsproces is te vergelijken met de puzzel “connecting the dots”. Het verbinden van bepaalde punten door het trekken van lijnen, waardoor uiteindelijk het hele plaatje zichtbaar wordt. In het begin kun je enkele punten met elkaar verbinden en vraag je jezelf nog af wat je te zien gaat krijgen.

Wanneer je eenmaal een aantal punten met elkaar verbonden hebt, wordt het plaatje steeds duidelijker. En als je eenmaal inziet wat de volledige afbeelding inhoudt, zie je ditzelfde op alle vlakken. Je hebt dan je inzicht verkregen. En je gaat na een verkregen inzicht daarop verder, je kunt moeilijk weer terug naar vóór het verkregen inzicht! Dus mensen in je omgeving die nog op het punt staan waar jij je hiervoor bevond kunnen moeilijk al het hele plaatje zien, zonder ondersteuning en uitleg. We zijn allemaal gaandeweg wijzer geworden, het is een persoonlijke reis!

Misschien komen anderen verder door hetgeen jij hen vertelt, misschien haken ze af, of jij! Hoe dan ook, het is niet erg. Iedereen staat op zijn eigen plek op de ladder van bewustzijn. Iedereen heeft de eigen tijd nodig om verder te komen. En dat is helemaal goed! Je kunt weinig meer doen dan je eigen waarheid vertellen, op een rustige en respectvolle manier. Alleen wanneer je zelf in rust bent kun je de boodschap helder overbrengen en alleen wanneer de ontvanger ervan in rust is, kan de boodschap worden begrepen. Met wat meer begrip voor elkaar staan we samen sterk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.