Emoties

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 16:53

Iedere gedachte en ieder gesprek roept een emotie bij ons op. Via ons energetisch systeem gaan deze emoties hun weg langs onze organen. Ieder orgaan helpt mee om een specifieke emotie te verwerken. Zo helpen de longen mee om verdriet los te laten, de galblaas helpt frustratie op te lossen, de lever helpt woede te verwerken en de nieren helpen om angst los te kunnen laten. Zo helpen onze organen mee om emotioneel in balans te blijven.

Wanneer de organen over voldoende energie beschikken is er geen probleem. Dan zijn wij als mens goed in staat helder na te denken en deze emoties te verwerken en een plekje te geven of los te laten. Helaas hebben onze organen tegenwoordig veelal een energietekort. Doordat we een druk en gehaast leven leiden, maar zeker ook door alle angst en onzekerheid in deze tijd, worden de organen overprikkelt en krijgen ze te weinig rust om optimaal te functioneren.

Foto: John Hain via Pixabay

Dit betekent dat deze emoties als het ware opgeslagen worden in de desbetreffende organen. Hoe meer emoties er onverwerkt opgeslagen liggen, hoe meer last we hier van krijgen in ons dagelijks leven en ook in de organen zelf. We zijn geneigd te denken dat, wanneer we last hebben van bepaalde emoties, we daar vooral over moeten nadenken en er over moeten praten. En als het diep zit, moeten we op deze manier alles steeds oprakelen en weer doorleven.

Maar het werkt dus ook andersom: zorg dat je organen voldoende energie hebben en zij zullen je helpen je emoties te verwerken! Zonder ellelange gesprekken en alles opnieuw te moeten herinneren. Niet alleen zijn dan de scherpe randjes van een emotie af, de blokkade die deze vastzittende emotie veroorzaakt, verdwijnt. Het lost simpelweg op! Zo komt er weer een doorstroming op gang, zowel energetisch, als mentaal-emotioneel als ook fysiek!

Dus, heb je last van emoties die je maar niet schijnt te kunnen verwerken of die als een rode draad door je leven lopen? Heb je klachten aan één of meerdere organen? Heb je een Burn-out of ben je overspannen? Ben je angstig en onzeker? Ervaar dan eens wat licht en kleuren voor je kunnen betekenen! Geef je organen de energie die ze zo nodig hebben, om je mentaal-emotioneel én fysiek weer in balans te brengen! Gezondheid van binnenuit!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.