Van buiten naar binnen

Gepubliceerd op 24 januari 2020 om 13:56

We leven in een wereld waarin het belangrijk is hoe je eruit ziet en wat je doet. Waar je staat op de sociale ladder. Dat wordt ons met de paplepel ingegeven. Daar richten we ons complete leven naar in. Naar standaarden die buiten onszelf zijn opgesteld. Al heel lang geleden…sommige etiketten bestaan al meer dan honderd jaar! En laten we wel zijn, etiketten zijn ooit gevormd door elitaire families. Zij die zich graag wilden onderscheiden van de anderen.

Het is nu 2020. Is het niet eens tijd dat we de dingen anders gaan zien en benaderen? We weten nu toch onderhand wel dat we als mens zijnde gelijk zijn? Wie we ook zijn, wat we ook doen, hoe we er ook uitzien of waar we ook vandaan komen of nu wonen! Het is nu wel eens tijd dat we gaan kijken waar we staan op de evolutionaire ladder. Waar staan we in het leven. Hoe gaan we met onszelf en met anderen om. Hoe gaan we om met de planeet waarop we leven, met de natuur en de dieren!

Ieder weldenkend mens zal het diep in het hart hiermee eens zijn. En toch gebeurt er niets…iedereen gaat door met leven zoals we gewend zijn. Ons leven te laten leven. Door de maatschappij en het bedrijfsleven waar we als maatschappij afhankelijk van lijken te zijn geworden. Inderdaad, lijken te zijn. Want wij hebben allemaal alle mogelijkheden in ons om voor onszelf een overvloedig leven op te bouwen. Want er is genoeg van alles voor iedere bewoner van de Aarde, er is alleen nooit genoeg voor één mans hebzucht…!

Foto:Gordon Johnson via Pixabay

Daarom is het zo belangrijk dat we zelf weer gaan nadenken over wat we  willen, wat we zelf kunnen doen om in deze wereld voor iedereen een kans te bieden om datgene te doen waar zij goed in zijn en wat zij graag doen. Om zichzelf te kunnen zijn en zich te ontplooien. Om datgene te kunnen doen waarvoor zij feitelijk hier zijn.  Want een ieder van ons heeft eigen talenten en eigenaardigheden meegekregen die alleen zij op die manier in de wereld neer kunnen zetten. Talenten waar wij als mensheid iets aan kunnen hebben.

Als we meer aandacht zouden besteden aan talenten, passie en levensvreugde zouden we als mens veel meer voldoening uit ons leven halen en zou onze aanwezigheid meer nut hebben, voor onszelf en voor anderen. Voor de wereld op zich! Er zou voor ieder mens, de gewone burgers, maar ook het hele bedrijfsleven, de koningshuizen, de kerk et cetera, een soort verklaring opgesteld moeten worden van goed gedrag ten opzichte van de Aarde, het leven op zich en ten opzichte van zichzelf en anderen. Veel belangrijker dan of we er goed uitzien en we wel voldoen aan de geldende etiketten!

Ik wens een ieder de moed en kracht om voor zichzelf te gaan staan, voor eigen ideeën en zienswijzen. En ook de moed en kracht om op te komen voor de minderbedeelden, wereldwijd. Want wij hebben allemaal als mens zijnde de mogelijkheid om onszelf en daarmee de wereld om ons heen te veranderen. Ten goede. We kunnen alle opgestelde regels aanpassen wanneer wij vinden dat dit nodig is. Dus laat ons vooral eens goed nadenken over wat wij zelf denken en willen, zonder druk van buitenaf.  Laten wij ons wat meer richten op ons innerlijk dan op ons uiterlijk! Van buiten naar binnen. Daar bereiken we uiteindelijk veel meer mee!

Hoe denk jij hierover? Ik ben benieuwd. Geef je reactie hieronder weer.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.