Gezond en gelukkig door positief denken!

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 13:28

Soms word positief denken zelfs tot “het zweverige” bestempeld. Men denkt dat je nou eenmaal niet altijd vrolijk kunt zijn. Dat klopt! Soms is het zelfs heel goed om even flink boos te worden of tranen met tuiten te huilen, om te kunnen schreeuwen of om juist even stil te zijn. Het is goed om jezelf te uiten zoals je jezelf voelt op dat moment. Het gaat bij positief denken dan ook vooral om het feit dat men iedereen en alles, altijd van minimaal twee kanten kan bekijken. Van de negatieve kant en van de positieve kant. Het gaat er om dat men zelf hierin altijd een keuze heeft.

Foto: Shon Ejai via Pixabay

Het eigen denken veranderen is een proces. Wanneer men heel negatief is over iets of iemand kan men dit moeilijk ineens omdraaien. Maar je kunt wel je best doen om voortaan meer het positieve in diegene of datgene te vinden. Om zo iets minder negatief te gaan denken. Kun je helemaal niets positiefs vinden? Blijf er dan zoveel mogelijk bij weg! Of, wanneer er geen uitweg is, denk dan zoveel mogelijk aan dingen die jou blij en gelukkig maken. Zo houd je jouw eigen humeur beter. Daardoor hebben negatieve dingen om je heen minder invloed op je.

Hetzelfde principe werkt ook andersom: wanneer je een half uur lang denkt aan hoofdpijn, ga je het in de meeste gevallen ook krijgen. Het klinkt verre van wat we altijd geleerd hebben, maar het is in dit geval juist heel behulpzaam om jezelf in het begin desnoods voor de gek te houden. Gewoon te denken dat iets wel al is zoals je zou willen dat het is. Om voor je te zien dat het al zo is. Om de voldoening daarbij al te voelen. Om er alvast van te kunnen genieten! Want dat waar jij je aandacht op richt, komt naar je toe. De wet van de aantrekkingskracht. 

Het gaat er om dat men weet dat men anderen niet kan veranderen, dat men alleen kan veranderen hoe men zelf denkt. Dat je door zelf anders naar iets of iemand te kijken, je eigen emoties daarmee ook verandert. Een emotie is een lichamelijke reactie op een gedachte. Door op een positievere manier te denken haal je de scherpe randjes van een emotie af. Hoe meer onderwerpen in je leven je anders kunt zien, hoe minder je verstrikt raakt in je emoties. Hoe sterker je wordt. Je hebt het zelf in de hand. Als je af en toe stil staat bij je eigen denken en hoe je dit in positieve zin kunt aanpassen. Gezondheid van binnenuit!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.