Bevrijd jezelf door vergeving

Ieder mens heeft wel eens ervaren hoe het voelt om iemand pijn te doen en hoe het voelt als iemand jou pijn doet. Van emotionele tot zelfs fysieke pijn. De gedachten en gevoelens die hiermee gepaard gaan, kunnen een leven lang voor obstakels zorgen in de spirituele groei. Zeker wanneer de pijn heel diep zit en er niet over gesproken wordt. Dan stapelt alles op van binnen en blokkeert het. Dit geeft stress in lichaam en geest, waardoor we zelfs ziek kunnen worden. Daarom is het belangrijk om jezelf te bevrijden van deze spanningen.

Lees meer »

Iedereen is nodig!

Velen van ons vragen zich af in wat voor wereld we beland zijn. We kunnen ons haast niet voorstellen dat er werkelijk gebeurt wat er gebeurt. Wanneer je jezelf minder bewust bent van wie wij als mens zijn en wat er zich in de wereld achter de coulissen afspeelt, dan is je wereld momenteel heel klein en zeer verwarrend. Erger nog, dan mis je het uitzicht op betere tijden! Wat heeft het leven dan nog voor zin? Op dit moment is dit het beeld wat velen onder ons hebben. Mensen worden depressief en zelfs suïcidaal…

Lees meer »

Hoe om te gaan met isolement tijdens de Lockdown

Door de Lockdown en alle  daarbij horende regels, raken we allemaal in een soort isolement. Onze wereld lijkt steeds kleiner te worden. Het is wel goed om af en toe eens alleen te zijn met je gedachten, maar wanneer dit voortdurend is kan het een probleem vormen! Je gedachten draaien op volle toeren en in deze tijd zijn onze gedachten toch meer somber en negatief. Om niet depressief te worden hiervan is het nodig om je denken zo helder en ook zo positief mogelijk te houden.

Lees meer »

Het proces van bewust worden

“Wanneer je jezelf spiritueel wilt ontwikkelen is er één ding nodig: je zult al het bestaande in je hoofd dienen te vernietigen om iets nieuws geboren te kunnen laten worden…”

Lees meer »

Emoties

Iedere gedachte en ieder gesprek roept een emotie bij ons op. Via ons energetisch systeem gaan deze emoties hun weg langs onze organen. Ieder orgaan helpt mee om een specifieke emotie te verwerken. Zo helpen de longen mee om verdriet los te laten, de galblaas helpt frustratie op te lossen, de lever helpt woede te verwerken en de nieren helpen om angst los te kunnen laten. Zo helpen onze organen mee om emotioneel in balans te blijven.

Lees meer »

Gezond verstand

Mijn ouders hebben me altijd geleerd om goed te kijken naar het verschil tussen wat mensen zeggen en wat ze daadwerkelijk doen. Zij hebben mij geleerd dat als hier enig verschil in zit, je jezelf beter afzijdig  kunt houden van deze mensen. Zij verbreken hun beloften en doen iets anders dan ze zeggen...

Lees meer »

Einde of nieuw begin?

We zijn in een nogal bizarre situatie beland. Nederland is voor het grootste gedeelte op slot, dat is ongekend! Maar hoe dan ook, nu het eenmaal een feit is hebben we er mee te dealen! Iets wat naar mijn mening het meest belangrijk is om te doen, is het hoofd koel te houden en vooral rustig te blijven. Wanneer ik naar het nieuws kijk zie ik jammer genoeg dat dit voor veel mensen onmogelijk blijkt, maar het heeft geen enkele zin om in paniek te raken. Sterker nog, door heel angstig te zijn, heb je alleen maar meer kans dat je ziek wordt of in chaos terecht komt, want datgene waar je maar lang genoeg en vooral intens genoeg je gedachten op richt, komt naar je toe.

Lees meer »

Van buiten naar binnen

We leven in een wereld waarin het belangrijk is hoe je eruit ziet en wat je doet. Waar je staat op de sociale ladder. Dat wordt ons met de paplepel ingegeven. Daar richten we ons complete leven naar in. Naar standaarden die buiten onszelf zijn opgesteld. Al heel lang geleden…sommige etiketten bestaan al meer dan honderd jaar! En laten we wel zijn, etiketten zijn ooit gevormd door elitaire families. Zij die zich graag wilden onderscheiden van de anderen.

Lees meer »

Gezond en gelukkig door positief denken!

Soms word positief denken zelfs tot “het zweverige” bestempeld. Men denkt dat je nou eenmaal niet altijd vrolijk kunt zijn. Dat klopt! Soms is het zelfs heel goed om even flink boos te worden of tranen met tuiten te huilen, om te kunnen schreeuwen of om juist even stil te zijn. Het is goed om jezelf te uiten zoals je jezelf voelt op dat moment. Het gaat bij positief denken dan ook vooral om het feit dat men iedereen en alles, altijd van minimaal twee kanten kan bekijken. Van de negatieve kant en van de positieve kant. Het gaat er om dat men zelf hierin altijd een keuze heeft.

Lees meer »